L’apunt de Juan Cal Sánchez, president del Jurat dels Premis de Comunicació Local 2021

Participem en els Premis de Comunicació Local 2021

La Comunicació Local és imprescindible. D’aquesta afirmació hem tingut proves més que fefaents al llarg dels últims anys amb motiu d’accidents industrials, desastres naturals i mobilitzacions polítiques de les quals han informat amb qualitat, amb cura i amb precisió de les conseqüències en les respectives comunitats. A més, han atret l’atenció de l’audiència i han demostrat que en temps de globalització, de consum massiu de dades i d’informació, la proximitat és irrenunciable i molt valorada pels ciutadans d’una comunitat. La comunicació local contribueix també a la consolidació d’una identitat de comunitat local, de veïnat, imprescindible en un temps on la confusió s’ha convertit en un risc real.

A Catalunya es produeix comunicació local de qualitat. D’això és bona mostra la producció de les entitats associades a la Xarxa de Comunicació Local i la cobertura col·laborativa d’alguns dels esdeveniments abans esmentats. Restarà a la memòria col·lectiva el treball extraordinari fet amb motiu de l’accident d’IQOXE a Tarragona, dels temporals Gloria i Filomena i de les diverses mobilitzacions polítiques viscudes al país des del 2019. També és una bona mostra d’aquesta qualitat la nòmina de guardonats als Premis de Comunicació Local.

Encoratgem totes les entitats a superar la timidesa habitual dels mitjans locals i a participar en uns premis que honoren la qualitat de la informació local. El termini finalitza el 31 de juliol.