Edició 2022

1 de juny de 2022

MILLOR MITJÀ (TELEVISIÓ)

 • Vallès Oriental Televisió (VOTV) – Es valora d’aquesta televisió de servei públic, l’esforç realitzat en els últims temps per a seguir esdeveniments de tota mena, sense baixar el nivell de qualitat dels programes habituals de la seva graella.
 • Lleida TV – L’any 2021, la televisió més important de les Terres de Ponent va celebrar 20 anys essent un referent en la comunicació de proximitat, mantenint alts paràmetres de qualitat i fent un seguiment constant dels esdeveniments més importants.
 • Pirineus TV – Per la seva cobertura i presència a 5 de les comarques del Pirineu.

MILLOR MITJÀ (RÀDIO)

 • El Prat Ràdio – Es remarca la tasca duta a terme en els darrers anys per aquesta emissora en la producció de continguts diversos tractats de manera variada, assolint un gran nivell.
 • Ràdio Cambrils – Es destaca el progrés constant dut a terme des de la seva recuperació per a tornar a situar l’emissora com a referent de l’actualitat d’aquesta població del Baix Camp.
 • Ràdio Premià – El Jurat valora molt positivament el procés de transformació d’aquesta emissora de ràdio que, a partir de la seva capacitat de producció de continguts, s’ha anat convertint en un multimèdia.

MILLOR MITJÀ (DIGITAL)

 • La veïnal – El Jurat destaca la gran qualitat de producció i per fer una aposta clara per a la participació dels veïns en l’elaboració dels continguts.
 • Què de què – Es destaca d’aquest digital l’aportació a la informació de servei de proximitat; es tracta d’una agenda d’activitats construïda a partir de la col·laboració d’un gran nombre d’entitats que representen el teixit associatiu de Barcelona.
 • Ràdio Tàrrega – S’ha tingut en compte l’esforç realitzat per una emissora petita per a dur a terme el projecte d’una web fàcil, assequible i molt complerta.

CONTINGUT DE VÍDEO

 • 1881 La gesta del ferrocarril. Canal Blau TV – Es tracta d’un programa de gran qualitat, produït amb una vocació de gran format documental i d’excel·lent factura fílmica.
 • L’última cinta de Bòsnia. Vallès Oriental Televisió (VOTV) – Un documental que narra de manera molt efectiva la història de Sifa Sulji, nascuda a Srebrenica que va arribar a Sant Celoni com a refugiada fa 26 anys i que ara viatja de nou al seu país natal.
 • Va passar aquí. betevé – Programa de BTV que redescobreix indrets de Barcelona desconeguts per la majoria dels seus ciutadans i ho fa d’una forma amena i atractiva.

CONTINGUT D'ÀUDIO

CONTINGUT MULTIMÈDIA/transmèdia

trajectòria PROFESSIONAL

Lluïsa Bartomeu

El Jurat amb aquest Premi vol fer el reconeixement a la dedicació i constància d’aquesta professional en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre.

PRemi especial

De manera excepcional i per acord unànime, el Jurat vol atorgar aquest Premi a Jordi Évole, com a exemple d’un professional, ara reconegut arreu, que va començar la seva trajectòria en el món de la comunicació en mitjans locals com Ràdio Cornellà o Viladecans TV.

El jurat, presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Montse Abad, productora independent de televisió; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya la Pedrera i Pep Vilar, director d’Informatius de TVE.