L’apunt de Josep M. Martí, secretari dels Premis de Comunicació Local

Arreu del món un dels pocs efectes positius de la pandèmia ha estat el reconeixement del paper imprescindible que han jugat els mitjans de proximitat; fins i tot als EUA una senadora ha promogut una llei que vol establir que aquests formin part de la infraestructura dels EUA. La feina que han fet a casa nostra ràdios, televisions i portals, ha permès visualitzar el bon treball de moltes i molts professionals els quals, tot i les dificultats i a vegades també la falta de recursos, han estat els millors instruments de servei a la comunitat.

Els Premis de Comunicació Local, instituïts per la XAL amb el suport del MAC, van néixer l’any passat en les pitjors de les circumstàncies possibles, però tot i això, van permetre visualitzar una part de l’esforç d’emissores de ràdio, televisió i portals d’arreu del país. Enguany amb una situació ja més normalitzada, toca que els guardons facin palès més que mai el treball continuat, la creativitat i el talent que hi ha en el món comunicatiu de la proximitat.

A finals d’aquest mes acaba el termini de presentació de candidatures. Som conscients de la feina que sempre hi ha a l’acabament de la temporada i a l’inici de vacances, però demano A tothom que faci un esforç i que enviï propostes.

Amb els que participin i els qui guanyin farem la foto d’un món comunicatiu que, malgrat totes les crisis per les quals ha passat i les limitacions que pateix, està més viu que mai i ben preparat per seguir fent la seva feina, és a dir, per explicar a les seves audiències les coses que passen a prop seu.