Ja tenim els guanyadors dels Premis de Comunicació Local 2023

S’han donat a conèixer a la gala de cloenda del Mercat Audiovisual de Catalunya

L’espai Roca Umbert Fàbrica de les Arts, a Granollers, ha estat un any més l’escenari de la gala dels Premis de Comunicació Local. Una gran festa dels mitjans de proximitat on s’han viscut moments d’emocions i de sorpreses. Les mestres de cerimònia han estat les actrius i humoristes Mónica Ballesteros i Mireia Scatti d’Impro Barcelona, que una vegada més han ofert un espectacle ple d’improvisacions amb la participació del públic i dels premiats. A més, tots els detalls de la gala s’han pogut veure a través de les televisions locals adherides a La Xarxa i la plataforma La Xarxa+.

Els premis

En total als Premis de Comunicació Local 2023 s’hi han presentat un total de 60 projectes. El jurat, presidit pel periodista Juan Cal, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari,  ha tingut en compte aspectes com la proximitat, la creativitat i el talent. 

A la categoria de Mitjans tvmataró ha estat guardonada com a Millor televisió. El jurat n’ha destacat la importància de la seva llarga trajectòria donant servei a la ciutadania i que l’ha situat com un dels grans canals de la televisió local de Catalunya.

Ràdio Igualada ha estat premiada com a Millor ràdio. Segons el jurat, després de 80 anys de vida, l’emissora ha estat capaç d’actualitzar els seus continguts oferint programació de qualitat i nous formats tant informatius com d’entreteniment. 

El premi a Millor digital ha estat per a Pallars Digital, a qui el jurat ha tingut en compte la comunicació local de qualitat d’aquest digital que ja compleix deu anys. 

Pel que fa a la categoria de Continguts audiovisuals, finalment el guardó per a Millor contingut de vídeo ha estat per a ‘Èpica. El llegat de la Fura dels Baus’, de Televisió de Badalona. És una coproducció realitzada amb la Fura dels Baus, de la qual el jurat ha destacat la gran qualitat tècnica i el desplegament de mitjans.

‘Paı́s Invisible’, de l’Associació Per la Difusió d’Occitània, s’ha endut el reconeixement a Millor contingut d’àudio. Es tracta d’un pòdcast fet en llengua occitana per donar visibilitat a aquesta cultura dins de Catalunya. El jurat l’ha considerat modern i creatiu.

I ‘Dones que han fet història a Barcelona’, de betevé, ha guanyat el premi a Millor contingut multimèdia/transmèdia. Un programa de divulgació històrica, del qual el jurat destaca també la varietat de suports i mitjans.

També durant el certamen s’ha guardonat el periodista Jordi Molet amb el Premi a la Trajectòria. Molet ha estat fins fa poc conseller delegat del diari ‘Regió7’, ‘Diari de Girona’ i del setmanari ‘Empordà’, del grup Prensa Ibérica. Va desenvolupar la seva carrera a ‘El 9 Nou’, mitjà del qual va ser director general durant molts anys. També ha estat president de TVLocal.cat i conseller delegat de la productora Catalana de Televisió local.
A més, el jurat ha decidit atorgar el Premi Especial del Jurat 2023 a Josep Maria Codina, qui va ser director gerent del MAC (2009-2022). D’altra banda, durant la gala d’aquesta edició dels Premis de Comunicació Local 2023, l’exalcalde de Granollers, Josep Mayoral, que va ser un dels impulsors del Mercat Audiovisual de Catalunya ha recollit el guardó Especial del Jurat 2022. Li ha fet entrega del premi l’alcaldessa en funcions de Granollers, Alba Barnusell.