Es presenta l’edició dels Premis de Comunicació Local 2021

El període per presentar candidatures s’obre l’1 d’abril

El president i el secretari dels Premis de Comunicació Local, Juan Cal i Josep Maria Martí, acompanyats del conseller delegat de la XAL, Lluís Garriga, van presentar el passat 3 de març a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers l’edició d’enguany dels Premis. Les propostes es podran presentar de l’1 d’abril al 31 de juliol i els guanyadors es donaran a conèixer a la gala de cloenda del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebrarà a la capital vallesana el 29 de setembre.

Els Premis de Comunicació Local són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guardons inclouen un total de set reconeixements dividits en tres categories: Mitjans (televisió, ràdio i digital), Continguts audiovisuals (vídeo, àudio i multimèdia/transmèdia) i Trajectòria professional.

Poden ser candidates totes aquelles produccions audiovisuals en distribució per ràdio, televisió o plataformes, realitzades per mitjans de comunicació, productores, empreses de comunicació i professionals establerts a Catalunya que desenvolupin la seva activitat fonamentalment en l’àmbit local i comarcal.

Pel que fa a les categories, els continguts hauran d’haver estat emesos o distribuïts entre l’1 d’abril de 2020 i el 30 de juny de 2021 i amb una durada que no sobrepassi els 60 minuts. En el cas dels programes amb una durada superior, s’admetrà una edició resumida del contingut.

Novetats al Premi Trajectòria

Enguany s’amplia aquest premi al reconeixement de mitjans audiovisuals, programes i professionals, per qualsevol activitat continuada, periodística o tècnica, desenvolupada en l’àmbit audiovisual.

Els Premis de Comunicació Local són una iniciativa de la Xarxa Audiovisual Local amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers i la col·laboració del Mercat Audiovisual de Catalunya, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.