El periodista Jordi Molet, Premi a la Trajectòria

El jurat dels Premis de Comunicació Local 2023 també ha seleccionat els finalistes de la resta de categories

El jurat ha decidit concedir al periodista Jordi Molet el Premi a la Trajectòria de l’edició d’enguany. A més, després de rebre 60 candidatures en les diferents categories ja s’han seleccionat quines són les finalistes d’aquesta nova edició dels Premis de Comunicació. Aquests guardons són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Estan organitzats per la XAL (Xarxa Audiovisual Local) amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració del Mercat Audiovisual de Catalunya, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El 14 de juny es donaran a conèixer la resta de guanyadors d’aquesta edició dels Premis de Comunicació Local coincidint amb el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya).

Premi a la Trajectòria

El jurat presidit pel periodista Juan Cal, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, ha decidit reconèixer el periodista Jordi Molet per la seva trajectòria professional. Molet ha estat fins fa poc conseller delegat del diari ‘Regió7’, ‘Diari de Girona’ i del setmanari ‘Empordà’, del grup Prensa Ibérica. Va desenvolupar la seva carrera a ‘El 9 Nou’, mitjà del qual va ser director general durant molts anys. També ha estat president de TVLocal.cat i conseller delegat de la productora Catalana de Televisió local.

Finalistes a les altres categories

Pel que fa a la resta de categories, el jurat ha tingut en compte diferents aspectes de les candidatures rebudes, però posant especial atenció en aquells projectes que destaquen per la seva proximitat, creativitat i talent. Al certamen s’hi han presentat un total de 60 projectes.

A la categoria de Mitjans es premia les emissores de televisió, ràdio i digitals d’emissió continuada, tant pel conjunt de la seva programació regular, com per activitats puntuals, o per la seva trajectòria. 

Els finalistes que opten a Millor televisió són canal te, tvmataró i Canal Blau. Com a Millor ràdio les finalistes seleccionades són Tarragona Ràdio, 21 Ràdio i Ràdio Igualada. I a l’apartat de Millor digital els tres finalistes que opten a guanyar són Pallars Digital, La Veïnal i Què de què

A la categoria de Continguts audiovisuals es premia un programa de vídeo, àudio i multimèdia, d’emissió única i continuada, tant pel conjunt del seu contingut, com per seccions o espais puntuals, o per la seva trajectòria. 

El jurat ha seleccionat com a finalistes al guardó Millor contingut de vídeo a ‘Èpica. El llegat de la Fura dels Baus’, de Televisió de Badalona; Magazine TV del Carmel, de La Veïnal, i ‘A l’ombra del paradı́s’, de TVTossa de Mar. Opten al premi Millor contingut d’àudio: ‘El somni de la ciutat’, d’Ona La Torre; ‘Paı́s Invisible’, de l’Associació Per la Difusió d’Occitània, i ‘700’, de Tarragona Ràdio. I finalment a l’apartat de Millor contingut multimèdia/transmèdia els programes finalistes són ‘Dones que han fet història a Barcelona’, de betevé; ‘Blau de Prússia’, de Tarragona Ràdio, i ‘Com ho veus’ de Ràdio Igualada.

Els guanyadors

El 14 de juny es donaran a conèixer tots els guanyadors d’aquesta edició dels Premis de Comunicació Local a través d’una gala que se celebrarà a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert a la ciutat de Granollers, al Vallès Oriental, coincidint amb el MAC (Mercat Audiovisual de Catalunya). La gala es podrà veure a través de les televisions locals i també la plataforma La Xarxa+.