Arrenca l’edició dels Premis de Comunicació Local 2022

El període per presentar candidatures s’obre el 28 de març

Els Premis de Comunicació Local són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guardons inclouen un total de set reconeixements dividits en tres categories: Mitjans (televisió, ràdio i digital), Continguts audiovisuals (vídeo, àudio i multimèdia/transmèdia) i Trajectòria professional. Els guanyadors es donaran a conèixer a la gala de cloenda del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebrarà a Granollers l’1 de juny.

Poden ser candidates totes aquelles produccions audiovisuals en distribució per ràdio, televisió o plataformes, realitzades per mitjans de comunicació, productores, empreses de comunicació i professionals establerts a Catalunya que desenvolupin la seva activitat fonamentalment en l’àmbit local i comarcal.

Els premis a mitjans s’atorgaran per activitats rellevants, programacions especials i d’altres motius, produïts entre l’1 de setembre de 2021 i l’1 de maig de 2022.

Els directors dels mitjans, associacions o d’altres professionals han de justificar la candidatura que sotmeten a consideració, tant si es tracta d’una emissora o portal, com d’un programa o d’un professional, de manera que el jurat valorarà els mèrits per atorgar els corresponents premis.

A la categoria de Continguts audiovisuals, aquests hauran d’haver estat emesos o distribuïts entre l’1 d’octubre de 2021 i l’1 de maig de 2022 i hauran de tenir un format que no sobrepassi els 60 minuts. En el cas de programes amb una durada superior, s’haurà de presentar una edició resumida del contingut que no sobrepassi aquest temps.

Els Premis de Comunicació Local són una iniciativa de la Xarxa Audiovisual Local amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers i la col·laboració del Mercat Audiovisual de Catalunya, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

El termini per presentar candidatures finalitza el 2 de maig.