Els Premis de Comunicació Local reconeixen el servei públic dels mitjans de proximitat

betevédio TorderaCanal Reus TV, Operació Paki(TV Cardedeu), Col·lectius en xarxa(dio Premià de Mar), Cugat Mèdia i lvia Garcia han estat guardonats amb els Premis de Comunicació Local 2021 a les categories de mitjans (millor digital, millor ràdio i millor televisió), continguts audiovisuals (vídeo, àudio i multimèdia) i trajectòria professional.

Roca Umbert. Fàbrica de les Arts de Granollers va ser l’escenari de la gala de lliurament dels Premis de Comunicació 2021, dins el Mercat Audiovisual de Catalunya d’aquest 29 de setembre. Les ràdios, televisions i mitjans digitals locals van ser els protagonistes d’una gala presentada pels periodistes Elisenda Pineda i Oriol Carreras i la intervencions de l’actriu Judit Martín i el músic Cesk Freixas.

Enguany, als Premis han rebut un total de 104 candidatures a les 7 categories. En la seva resolució, el jurat va destacar, entre d’altres coses, el treball realitzat, l’alt nivell d’adaptació a les tecnologies i la capacitat que han tingut els mitjans de comunicació de proximitat, tant públics com privats, d’informar i acompanyar la ciutadania en moments complicats.

A la categoria de mitjans, el premi al Millor digital va ser per a betevé pel “gran esforç que, amb recursos limitats, fa aquest canal local de Barcelona referència informativa dels grans esdeveniments que s’han produït a la ciutat en els darrers anys”. Ràdio Tordera va ser la Millor ràdio per “la tasca duta a terme i els mèrits aconseguits amb la seva estratègia digital”. Finalment, Canal Reus TV va obtenir el premi a Millor televisió per “la implicació social d’aquest canal local privat a Reus, mitjançant accions realitzades conjuntament amb la comunitat escolar i vinculades a les festes populars”.

A la categoria de continguts audiovisuals, ’Operació Paki’, de Televisió Cardedeu, va ser escollida en la categoria de Millor contingut de vídeo “per l’esforç, la qualitat i la capacitat innovadora” del producte; ‘Col·lectius en xarxa’, de Ràdio Premià de Mar, va obtenir el premi a Millor contingut d’àudio “pels valors en defensa de la diversitat sexual i de gènere sense deixar de ser un programa adreçat al conjunt de la població”. Com a Millor contingut digital, el reconeixement va ser per al projecte transversal Cugat.cat, de Cugat Mèdia, atès que “representa un esforç exemplar de digitalització en el conjunt de les seves plataformes (àudio, vídeo, podcast, documentació i debat)”.

El premi a la Trajectòria professional duu aquest any el nom de Sílvia Garcia, perquè és “una dona entregada a la radiodifusió des dels 15 anys, passant de cosidora a presentadora, convertida ara en referència de la ràdio local a Tarragona”.

El jurat dels Premis de Comunicació Local 2021 ha estat presidit per Juan Cal (exdirector executiu del Grup Segre) i ambJosep Maria Martí (director de l’Observatori de la Ràdio) n’ha estat el secretari. La resta de membres han estat Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d’Informatius de TVE i, Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.